Fejes saláta

A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó hatással vannak a gyomor működésére. Frissítő hatását a levelek ­citromsav-tartalma adja. 
A fejes salátát többnyire nyersen fogyasztjuk. Szendvicsekhez natúr, sültekhez és például a tojásos galuskához ecetesen kiváló. Levesnek nálunk ritkán készítik el, főzeléknek valamivel gyakrabban, a spenóthoz hasonlóan, fokhagymás ízesítéssel. Ínyencek nem késsel vágják a salátába, hanem kézzel apróra tépkedik. 
A fejes saláta fehér színű tönkjét megszagolva következtethetünk az ízére: a kesernyés vagy édeskés illat keserű vagy édes ízre utal.
Csak rövid ideig tárolható, erősen hajlamos a befülledésre. 

Származási hely
Magyarország
388 Ft/db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről