A sertésolalas akkor tökéletes, ha pirosra van sütve, kívül ropogós, belül pedig omlós és szaftos.
A sertésoldalasból fantasztikus sülteket lehet készíteni, rengeteg izgalmas receptet érdemes kipróbálni. Az oldalas lehet csontos, porcos, jól áll neki, ha fűszeres pácban pihen egy éjszakát, grillezheted is, ha pedig szereted a hagyományos ízeket, told sütőbe úgy, ahogy a nagyi is tette.
A legfinomabb sertésoldalas zsíron pirul, akkor az igazi, ha a csontját könnyedén ki lehet húzni, a hús pedig szétolvad az ember szájában.
Elkészítés:
A feldarabolt oldalast tegyük tálba, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymagranulátummal.
A tepsit kenjük ki a zsiradékkal, majd az oldalast helyezzük bele.
A tepsit fedjük le alufóliával és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Vegyük ki, szedjük le az alufóliát, fordítsuk meg a húst és 25-35 percig süssük még, amíg szépen megpirul.