Recept: Szilvás gombóc

2022.01.31 10:55
Recept: Szilvás gombóc

A mindenki kedvence, egy kicsit megreformálva Forró Heni által: SZILVÁS GOMBÓC! 









Szilvásgombóc:

Hozzávalók (12 db-hoz)

Tésztához:

  • 80 gr. barna rizsliszt (vagy más GM liszt is jó lehet),
  • 480 gr. főtt burgonya összetörve,
  • 16 gr útifűmaghéj liszt,
  • 6 gr só,
  • 40 ml víz,
  • nyújtáshoz kevés tápióka liszt.

Panírhoz:

  • 150 gr. GM zabpehely ledarálva,
  • 1-2 ek. kókuszolaj.

Töltelékhez:

  • 6 db szilva,
  • édesítőszer, fahéj.

Tálaláskor:

  • fahéj, poreritrit,
  • növényi tejföl/joghurt.

Elkészítése:

  1. A ledarált zabpelyhet pirítsd meg egy serpenyőben kevés kókuszolajon.
  2. Egy fazékban kezdd el forralni a főzővizet.
  3. EGy tálban keverd össze a tészta hozzávalóit és gyúrd össze kézzel.
  4. Tápióka lisztes felületen nyújtsd téglalap alakúra és vágj belőle 12 db négyzetet.
  5. Mindegyik négyzetbe tegyél egy fél szilvát és az összekevert fahéjas édesítőszerből kb 1 kiskanálnyit, majd a négyzet négy végét összecsípve formázz belőlük gombócokat.
  6. Forrásban lévő vízben főzd meg. Miután feljöttek még 1-2 percig főzd és vedd ki, majd forgasd meg a panírban és kész is.
    Tálaláskor szórd meg fahéjjal, poreritrittel és édesítőszerrel kikevert növényi tejföllel/joghurttal.
Blog