A mindenki kedvence, egy kicsit megreformálva Forró Heni által: SZILVÁS GOMBÓC!
Szilvásgombóc:
Hozzávalók (12 db-hoz)
Tésztához:
80 gr. barna rizsliszt (vagy más GM liszt is jó lehet),
480 gr. főtt burgonya összetörve,
16 gr útifűmaghéj liszt,
6 gr só,
40 ml víz,
nyújtáshoz kevés tápióka liszt.
Panírhoz:
150 gr. GM zabpehely ledarálva,
1-2 ek. kókuszolaj.
Töltelékhez:
6 db szilva,
édesítőszer, fahéj.
Tálaláskor:
fahéj, poreritrit,
növényi tejföl/joghurt.
Elkészítése:
A ledarált zabpelyhet pirítsd meg egy serpenyőben kevés kókuszolajon.
Egy fazékban kezdd el forralni a főzővizet.
EGy tálban keverd össze a tészta hozzávalóit és gyúrd össze kézzel.
Tápióka lisztes felületen nyújtsd téglalap alakúra és vágj belőle 12 db négyzetet.
Mindegyik négyzetbe tegyél egy fél szilvát és az összekevert fahéjas édesítőszerből kb 1 kiskanálnyit, majd a négyzet négy végét összecsípve formázz belőlük gombócokat.
Forrásban lévő vízben főzd meg. Miután feljöttek még 1-2 percig főzd és vedd ki, majd forgasd meg a panírban és kész is. Tálaláskor szórd meg fahéjjal, poreritrittel és édesítőszerrel kikevert növényi tejföllel/joghurttal.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.