
A mindenki kedvence, egy kicsit megreformálva Forró Heni által: SZILVÁS GOMBÓC!
Szilvásgombóc
Hozzávalók (12 db-hoz)
Tésztához:
- 80 gr. barna rizsliszt (vagy más GM liszt is jó lehet),
- 480 gr. főtt burgonya összetörve,
- 16 gr útifűmaghéj liszt,
- 6 gr só,
- 40 ml víz,
- nyújtáshoz kevés tápióka liszt.
Panírhoz:
- 150 gr. GM zabpehely ledarálva,
- 1-2 ek. kókuszolaj.
Töltelékhez:
- 6 db szilva,
- édesítőszer, fahéj.
Tálaláskor:
- fahéj, poreritrit,
- növényi tejföl/joghurt.
Elkészítése:
- A ledarált zabpelyhet pirítsd meg egy serpenyőben kevés kókuszolajon.
- Egy fazékban kezdd el forralni a főzővizet.
- EGy tálban keverd össze a tészta hozzávalóit és gyúrd össze kézzel.
- Tápióka lisztes felületen nyújtsd téglalap alakúra és vágj belőle 12 db négyzetet.
- Mindegyik négyzetbe tegyél egy fél szilvát és az összekevert fahéjas édesítőszerből kb 1 kiskanálnyit, majd a négyzet négy végét összecsípve formázz belőlük gombócokat.
-
Forrásban lévő vízben főzd meg. Miután feljöttek még 1-2 percig főzd és vedd ki, majd forgasd meg a panírban és kész is.
Tálaláskor szórd meg fahéjjal, poreritrittel és édesítőszerrel kikevert növényi tejföllel/joghurttal.