Ugrás a tartalomhoz
Ha egy kis édes nyalánkságra vágy, választ Forró Heni Sütőtökös muffin receptjét!
Sütőtökös muffin
Hozzávalók:
- 200 gr. gluténmentes liszt,
- 250 gr. sütőtökpüré/ sült sütőtök összetörve,
- ízlés szerint édesítőszer,
- 1 tk sütőpor,
- 1 ek almaecet,
- 1 tk pumpkin pie fűszerkeverék,
- 1 tk fahéj,
- 1 tk vanília aroma,
- növényi tej.
Elkészítés:
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- Keverd össze a száraz hozzávalókat.
- A nedves összetevőket tedd késes aprítóba és turmixold össze. Annyi növényi tejet adj hozzá, hogy krémes állagot kapj, ne legyen túl híg.
- Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Ha túl sűrű lenne, lazítsd rajta növényi tejjel még, sűrűbb tészta állagot kell kapnod.
- Töltsd ki szilikonos muffin formákba. Tetejére tehetsz ízlés szerint olajos magot/granolát stb.
- Előmelegített sütőben süsd készre 25 perc alatt kb.
- Ha kiválasztasz egy lehetőséget, a teljes oldal frissül.
- Tartalom megnyitása új ablakban.