
Töltött káposzta hús nélkül? Igen! Lehetséges!
Töltött káposzta hús nélkül? Igen! Lehetséges! Forró Heni (Életmód,- és Táplálkozási Tanácsadó) megalkotta, mi pedig elhoztuk nektek a vegán, emellett természetesen diétás töltött káposzta recepjét. A húsevők is nyugodtan elkészíthetik, a különleges ízvilág meglepetése garantált!
Természetesen minden zöldség-gyümölcs hozzávalót megtalálsz a Prémium Piacon az Algyői út 72. alatt, vagy webshopunkban.
Hozzávalók
Növényi "szalonnához":
- 1 felkockázott padlizsán avokádó olaj,
- füstsó, vagy folyékony füst.
Töltelékhez:
- növényi szalonna,
- felkockázott vöröshagyma,
- 200 gr kacsafűszeres főtt köles,
- 1 konzerv jackfruit őrölt paprika, őrölt chili, fokhagymapor.
Összeállításhoz:
- savanyú káposzta levelek (kb 20 kisebb, közepes levél),
- vágott savanyú káposzta (30-50 dkg),
- babérlevél, bors, őrölt pirospaprika.
Elkészítés
- Dörzsöld át az olajjal és fűszerekkel a padlizsán kockákat és tedd egy éjszakára a hűtőbe pácolódni.
- Másnap főzd ki a kölest.
- Kicsi kókuszolajon pirítsd meg a "szalonnát" , add hozzá a felkockázott vöröshagymát és a jackfruitot, fűszerezed ízlés szerint, majd add hozzá a kifőtt kölest és keverd össze.
- A káposzta leveleket mosd át vízzel, majd töltsd be őket.
- Fazékban rétegezd a vágott káposztával. Adj hozzá babérlevelet, bors szemeket, szórd meg őrölt paprikával, öntsd fel vízzel és főzd fedő alatt addig, amíg a káposzta levelek meg nem puhulnak.
- Tetejére tálaláskor növényi tejfölt is tehetsz.