
Valami egészséges, valami húsmentes, valami vitamindús? Igen, létezik!
Forró Heni nagyszerű recepttel állt elő ismét! Ezekből a legegyszerűbb hozzávalókból egy igazán gazdag ebéd, vagy vacsora készülhet el.
Töltött édesburgonya:
Hozzávalók
- édesburgonya,
- köles/hajdina/quinoa/barna rizs,
- főtt/konzerves vörösbab,
- konzerves/főtt csemege kukorica,
- kaliforniai paprika,
- vöröshagyma,
- só, bors, őrölt pirospaprika, fokhagymapor/zúzott fokhagyma,
- növényi joghurt/növényi tejföl öntetnek,
- tetejére friss petrezselyem.
Elkészítés
- Az édesburgonyát szúrkáld meg villával kicsit és előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg kb 40 perc alatt.
- Addig készítsd el a tölteléket. Főzz ki hideg vízzel átmosott kölest forrásban lévő vízben.
- Vízen dinszteld meg a vöröshagymát és add hozzá a többi felkockázott zöldséget.
- Ha kész a köles, akkor azt is keverd bele és ízesítsd fűszerekkel.
- Amikor a krumpli megsült, akkor vágd félbe és töltsd bele a tölteléket.
- Öntetnek csorgasd meg növényi tejföllel/joghurttal és szórd meg friss petrezselyemmel.